Cartoons uit ZorgKrant.nl

 
Gedurende de afgelopen acht jaar (2011 t/m 2019) heeft Fred Boer wekelijks belangeloos een cartoon bijgedragen aan een nieuwsbericht van ZorgKrant.nl. De titel van het bijbehorende nieuwsbericht staat in de cartoon. Fred is inmiddels met pensioen. Hieronder vindt u een archief van zijn laatste cartoons voor ZorgKrant.nl. 

Kopiëren is beperkt toegestaan. Wilt u cartoons gebruiken? Neem dan contact op met de tekenaar, Fred Boer.

Klik hier voor meer info m.b.t. Fred Boer   

Nieuwsflits

Grote onveiligheid bij jeugdzorgorganisatie Pactum

De veiligheid van medewerkers en kinderen is volgens FNV Jeugdzorg niet langer te garanderen

Nieuws van partners

4 manieren om de prijs van een traplift te drukken

Heb je een traplift nodig? Dan schrik je misschien van de prijs. Begrijpelijk, want je betaalt al snel enkele duizenden euro’s voor zo’n lift. Als je dit te gortig vindt, wacht je misschien nog even met een traplift kopen. Doe dit niet, want je kunt de prijs van een traplift drukken. Benieuwd hoe je dit doet? In deze tekst hebben wij 4 manieren voor je op een rijtje gezet.

1) Vraag offertes op bij verschillende leveranciers

In Nederland zijn verschillende leveranciers van trapliften. De prijzen van een traplift kunnen per leverancier verschillen. Koop zo’n lift daarom niet bij de eerste beste leverancier die je tegenkomt, maar vraag offertes op bij verschillende partijen. Vergelijk je deze vervolgens met elkaar? Dan zie je in een oogopslag wie de beste deal biedt. Baseer je keuze overigens nooit alleen op de prijs. Het is namelijk ook verstandig om te kijken hoe het zit met service, garantie en onderhoud. Alleen zo vind je de traplift met de beste prijs-kwaliteitverhouding.

2) Maak gebruik van subsidies 

Nederlandse gemeentes moeten ervoor zorgen dat je zo lang mogelijk thuis kunt wonen en deel kunt nemen aan de samenleving. Daarom is de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) in het leven geroepen. Kun je niet langer zelfstandig traplopen? Dan kun je misschien een traplift via de Wmo krijgen. Je hoeft de aankoop van de lift dan niet zelf te financieren, maar je betaalt uitsluitend een eigen bijdrage. Hierbij gaat het vaak om een paar tientjes in de maand. Wil je een Wmo-vergoeding gebruiken om de kosten voor een traplift te drukken? Dan moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Om te bepalen of dit het geval is, komt er een Wmo-consulent bij je langs. Er wordt dan besproken wat er nodig is om veilig en zelfstandig te kunnen wonen.  Als de consulent oordeelt dat een traplift nodig is, kun je hier bij je gemeente een vergoeding voor aanvragen.

3) Koop een gebruikte traplift 

In plaats van een nieuwe traplift kun je ook voor een gebruikte kiezen. Omdat je niet de eerste eigenaar van de lift bent, betaal je er een lagere prijs voor. Dit is dan ook een goede manier om de prijs van een traplift te drukken. Steeds meer leveranciers bieden tegenwoordig gebruikte trapliften aan. Voordat zo’n lift naar een nieuwe eigenaar gaat, wordt deze uitvoerig gecontroleerd en gereviseerd. Hierdoor werkt een tweedehands traplift goed en veilig. Wil je een gebruikte traplift kopen? Doe dit dan bij voorkeur bij een betrouwbare leverancier. Deze biedt vaak garantie, waardoor je verzekerd bent van een goedwerkende traplift.

4) Kies voor huren 

Tot slot kun je de prijs van een traplift drukken door er eentje te huren. Bij huur van een traplift betaal je iedere maand een vast bedrag voor het gebruik van de lift. Daarnaast betaal je eenmalig een bedrag voor de rail. Omdat iedere trap anders is, wordt deze op maat gemaakt voor jouw trap. Bijkomende kosten zijn er niet als je een traplift huurt. Onderhoud en reparatie zijn bij de prijs inbegrepen.

ZorgKrant.nl via e-mail ...

Ontvang wekelijks op Zondag een overzicht met alle nieuwsberichten van de afgelopen week!

ZorgKrant.nl is een service van de
stichting Care Net Holland (CNH).

CNH logo

Bezoek de CNH website voor meer info ...

Uw nieuws & ZorgKrant.nl

(gratis) nieuwspartner worden?


Klik hier voor meer informatie!