Het promotiebeurzenprogramma is gericht op de in Nederland ondervertegenwoordigde groep afgestudeerden met een migratieachtergrond

Dertien promovendi gaan met een Mozaïek 2.0 beurs van start met hun promotieonderzoek. De onderzoeken gaan over de gehele breedte van de wetenschap: van tijdige behandeling van asymptomatisch hartfalen tot gemeenschapszorg voor vluchtelingenvrouwen die seksueel en gender-gerelateerd geweld hebben ervaren. De laureaten hebben naast uitstekende studieresultaten ook al wetenschappelijk gepubliceerd, een app ontwikkeld of een tentoonstelling verzorgd naast hun studie.

Het promotiebeurzenprogramma is gericht op de in Nederland ondervertegenwoordigde groep afgestudeerden met een migratieachtergrond uit Afrika, Azië, het Caribisch gebied, Midden- en Zuid-Amerika en Turkije. Hiermee beoogt Mozaïek 2.0 de verdere ontwikkeling van een inclusieve werkomgeving binnen Nederlandse universiteiten te bevorderen.

Feiten en cijfers
Budget: 4.176.000 euro
Aantal (ontvankelijke) vooraanmeldingen: 118
Aantal (ontvankelijke) volledige aanvragen: 43
Verdeling m/v bij aanvragen:  11 man, 32 vrouw
Aantal toekenningen (honoreringspercentage): 13 (11%) 
Verdeling m/v bij honoreringen: 3 man, 10 vrouw 
Honoreringspercentage mannen: 7% 
Honoreringspercentage vrouwen: 23%

Meer informatie
Mozaïek 2.0 is onderdeel van het Impulsprogramma voor Inclusie in de Wetenschap. Op de programmapagina http://www.nwo.nl/mozaiek is meer informatie te vinden over dit financieringsinstrument.

Kijk hier voor meer informatie en de promovendi