Trombosedienst Stichting Rode Kruis Neder-Veluwe zal in 2020 geen contract sluiten met VGZ

Dit nieuws is belangrijk als u bij zorgverzekeraar VGZ verzekerd bent of misschien van plan bent in 2020 naar VGZ over te stappen.

De Trombosedienst Stichting Rode Kruis Neder-Veluwe zal namelijk in 2020 geen contract sluiten met VGZ. De uitleg en redenen vindt u op de andere kant van deze brief. Voor u heeft dit mogelijk belangrijke gevolgen. Ik (Ron van ’t Land / arts-directeur trombosedienst) zet hier de mogelijke situaties en gevolgen op een rijtje, zodat u zelf weet welke keuzes u kunt maken.

Mogelijkheid 1:
U zorgt ervoor dat u in 2020 niet bij VGZ verzekerd bent. U kunt dan gewoon bij onze trombosedienst onder behandeling blijven en ontvangt geen nota’s van ons. Deze gaan naar de verzekeraar die u gekozen heeft en worden vergoed, tenzij u uw eigen risico nog niet gebruikt heeft. In dat geval ontvangt u een nota van de door uw gekozen verzekeraar voor de kosten die binnen het eigen risico vallen.

Mogelijkheid 2:
U besluit in 2020 bij VGZ verzekerd te zijn en laat uw trombosedienst-behandeling overnemen door de door VGZ geselecteerde trombosedienst. Wij staken in dat geval de behandeling en dragen uw dossier over aan deze andere trombosedienst van buiten de Gelderse Vallei. U krijgt dan geen nota’s. Deze gaan naar VGZ en worden vergoed, tenzij u uw eigen risico nog niet gebruikt heeft. In dat geval ontvangt u een nota van VGZ voor de kosten die binnen het eigen risico vallen.

Mogelijkheid 3:
U besluit in 2020 bij VGZ verzekerd te zijn en wilt tegelijkertijd bij onze trombosedienst onder behandeling blijven. In dat geval zullen wij u nota’s gaan sturen. Deze nota’s kunt u indienen bij VGZ, maar zij zullen u er slechts een deel van terugbetalen, voor zover het niet onder uw eigen risico valt. De eventuele terugbetaling zal minder dan driekwart van onze nota zijn. U vindt de tarieven die we u in rekening zullen gaan brengen op de achterzijde van deze brief.

Samengevat kunt u ervoor kiezen om:
Ervoor te zorgen in 2020 niet bij VGZ verzekerd te zijn. Als u nu in 2019 bij VGZ verzekerd bent dan moet u bij hen voor 31 december 2019 opzeggen en uiterlijk 31 januari 2020 aangemeld zijn bij een andere zorgverzekeraar. (mogelijkheid 1)

Bij VGZ te blijven of u daar te gaan verzekeren in 2020 en met VGZ mee te gaan naar een andere trombosedienst. (mogelijkheid 2)

Bij VGZ te blijven of u daar te gaan verzekeren in 2020, bij onze trombosedienst te blijven en dus nota’s te krijgen die u maar gedeeltelijk door VGZ vergoed krijgt. (mogelijkheid 3)

Ik vind het vervelend u hiermee te moeten confronteren maar leg de verantwoordelijkheid voor deze situatie geheel bij VGZ, zoals u op de andere kant van deze brief kunt lezen.

Ron van ’t Land / arts-directeur trombosedienst

Lees meer: 2019-11-22 Brief over VGZ