De inspectie ziet risico’s voor de kwaliteit en veiligheid van de zorg

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) heeft Elbizorg onder verscherpt toezicht gesteld. Elbizorg is een kleinschalige aanbieder van wijkverpleging in Den Haag. De inspectie ziet risico’s voor de kwaliteit en veiligheid van de zorg. Elbizorg moet binnen 6 maanden voldoen aan de normen uit het verscherpt toezicht.

Dit is er aan de hand
De inspectie heeft in de periode van 9 november 2023 tot en met 30 juli 2024 toezicht uitgevoerd bij Elbizorg. De inspectie zag meerdere tekortkomingen in de kwaliteit van de zorg. Bij voormalige zorgorganisaties met hetzelfde bestuur, Yildiz Thuiszorg en Papa Zorg, heeft de inspectie ook vastgesteld dat de zorg niet op orde was. De inspectie concludeert dat het gebrek aan transparantie en het gebrek aan vertrouwen in de verbeterkracht van het bestuur een risico is voor de kwaliteit en veiligheid van zorg. 

Hoe nu verder
De inspectie stelt Elbizorg daarom onder verscherpt toezicht. Elbizorg moet uiterlijk 10 maart 2025 voldoen aan de normen uit het verscherpt toezicht. De inspectie volgt dit nauwlettend tijdens het verscherpt toezicht. Als Elbizorg niet op tijd voldoet kan de inspectie vervolgmaatregelen inzetten.

Documenten
Rapport verscherpt toezicht Elbizorg in Den Haag, september 2024
Instellingsrapport Elbizorg in Den Haag, juli 2024

Bron: IGJ