De inspectie heeft onvoldoende vertrouwen in de huidige aansturing van Olcea

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd heeft Olcea Nieuwe Zorglandschap B.V. een aanwijzing gegeven. Het is Olcea na een langdurig verscherpt toezicht niet gelukt om alle geconstateerde tekortkomingen weg te nemen en daarmee de kwaliteit en veiligheid van de zorg te borgen. Olcea levert thuiszorg in Hengelo en Enschede en heeft in beide steden een locatie voor dagbesteding.

Wat is er aan de hand?
De inspectie heeft onvoldoende vertrouwen in de huidige aansturing van Olcea. Daarnaast is de cliëntveiligheid bij Olcea in het geding. Daarom krijgt de zorgaanbieder een aanwijzing. Olcea moet verbetermaatregelen door voeren en kwalitatief goede zorg waarborgen en zo de huidige situatie verbeteren. De inspectie wil met deze aanwijzing bereiken dat de noodzakelijke verbetermaatregelen alsnog worden getroffen en er op de structurele naleving daarvan adequaat wordt gestuurd.

Hoe nu verder?
Olcea heeft vier maanden de tijd om maatregelen te nemen om de zorg te verbeteren op de thema’s Cliënt centraal, Veiligheid en Sturen op kwaliteit. Als de zorginstelling niet aan de aanwijzing voldoet, kan de inspectie een last onder dwangsom of een last onder bestuursdwang opleggen.

Documenten
Olcea Nieuwe Zorglandschap B.V. Hengelo aanwijzing april 2019
Olcea Nieuw Zorglandschap B.V. Hengelo januari 2019